Safe Vrouw.

2 Zondagen van 13.00-17.00 uur. Kosten: €160,- 
De eerstvolgende Safe Vrouw seminar vind plaats op 5 en 12 november 2023
Kom je met z'n 2en? Dan ontvang je allebei €5,- korting

Je kan je aanmelden voor een Safe Vrouw seminar door een mail te sturen naar info@kravmaganederland.nl 

Krav Maga is een Israëlische zelfverdedigingmethode die écht werkt en waarvan
de basis door iedereen snel en gemakkelijk te leren is, omdat het uitgaat van natuurlijke reflexen.

Astrid Tudjan verzorgt een 2-daagse SAFE-VROUW  Seminar (realistische, totale zelfbeschermingtechnieken, tactieken & strategieën voor een moderne vrouw).

Zinloos geweld, verkrachtingen en aanrandingen maken helaas deel van het leven van vele vrouwen rond de wereld. Volgens de statistieken is 1 op 3 vrouwen in een of andere vorm het slachtoffer geweest van seksueel misbruik en/of geweld.
De slachtoffers van de genoemde misdrijven hebben vaak (en hun familieleden) hun hele leven lang last van de gevolgen van zo'n traumatische gebeurtenis.

SAFE Vrouw cursus is ontwikkeld voor elke vrouw ongeacht haar leeftijd of fysieke conditie. Deze 2-daagse cursus is bedoeld om de deelnemers weerbaar te maken op alle vlaktes: mentaal, emotioneel en uiteraard fysiek.
Eigen ervaringen kunnen worden uitgewisseld, uiteraard met alle respect voor de privacy van de deelnemers.

De volgende onderwerpen en onderdelen komen tijdens de cursus SAFE Vrouw aan bod:

 • omgaan met de impact van de angstdynamiek
 • hoe geef je je grenzen aan (non verbaal, verbaal en fysiek)
 • modus operandi & de mentaliteit van de agressor
 • ontwikkelen van alertheid en bewustzijn (street safe mentaliteit)
 • omgaan met de verbale agressie en met de fysieke agressie (aanleren van de meest realistische & effectieve zelfverdediging technieken & strategieën voor een vrouw)
 • gebruik van alledaagse voorwerpen als geïmproviseerde wapens (sleutels, pen, mobiele telefoon, aansteker, rugzak, fiets, enz.)
 • agressie en zinloos geweld in het verkeer, in en rond de auto
 • realistische scenario drills & oefeningen (de instructeur draagt beschermende kleding zodat een volle fysieke impact -reality-based- mogelijk is)
 • verschillende drills & technieken als overpakkingen, stoot & traptechnieken en grondoefeningen.
 • realistische scenario drills & oefeningen (de instructeur draagt beschermende kleding zodat een volle fysieke impact -reality-based- mogelijk is)

Wat kan dit als vrouw voor jou betekenen:

 • Het creëren van de kans om de "worst case scenario" te overleven.
 • Het zal je niet een supervrouw of onzichtbaar maken maar een gevechtskans geven en een eerlijke & realistische benadering van het onderwerp 'verkrachting, aanranding en geweld'.
 • Het zal je de realistische, effectieve strategieën, tactieken, technieken en vaardigheden geven om voor jezelf een mogelijkheid te creëren om dit soort gewelddadige scenario's te overleven!
 • Met de realistische drills/oefeningen zal je de bekendheid en de kennis krijgen van het onderwerp en de zelfverzekerdheid ontwikkelen die gebaseerd is op het realisme. Deze realistische kennis zal je angst en intimidatie met deze "worst case scenario" aanzienlijk verminderen!
 • Je zal leren hoe de negatieve impact van angst kan verminderen en hierdoor je kennis en vaardigheden onder stress toch kan toepassen!

Met sportieve groet,

Astrid Tudjan, Krav Maga Nederland

 

Astrid Tudjan is geboren in 1972 te Coevorden.
In 1996 studeerde Astrid af aan het CIOS te Heerenveen, bevoegd als ortho-bewegings agoog, outdoormanager, allround buitensportinstructrice en zwemonderwijzeres.

Van 1995 tot 1997 is zij als bewegingsagoog werkzaam geweest bij een dagcentrum voor verstandelijk gehandicapten en bij een jongerenhulpverleningscentrum.

Tussen 1995 en 2001 is zij als coordinator en freelance instructrice werkzaam geweest voor meerdere outdoorbedrijven, waarbij managementtrainingen en educatieve –en pedagogische survivalprojecten voor speciale doelgroepen haar voorkeur kreeg.

Tussen 2001 en 2005 is Astrid jongerenwerker/sociaal cultureel werker geweest voor hoofdzakelijk allochtone kinderen en jongeren met sociale –en maatschappelijke achterstanden.

Vanaf 2000 is zij freelance stuntvrouw. Stunts als hoogteval, car -en motorcrash, stuntklimmen, duiken, trampolinesprongen, springen door een brandend venster en screen-fighting. Zij begeleidde in de periode van 2001 en 2006 (evenement)stunts voor bedrijven en groepen wie stuntman/vrouw voor een dag wilden zijn.

Van 2005 tot 2007 werd zij ambulant woon, activiteiten -en klus begeleider voor zelfstandig wonende jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking, psychiatrische en/of psychosociale problematiek of achtergrond.

Vanaf 2007 tot heden is zij werkzaam als bewegingsagoog, recreatie coördinator en trainer agressiehantering op een Academisch centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie. In januari 2010 heeft zij de ATAS (Aandachtsfunctionaris/Trainer Agressiehantering & Sociale veiligheid) opleiding behaald.

Binnen haar werk tot heden heeft zij te maken met verschillende vormen van agressie en stressvolle situaties. Gedurende haar leven heeft zij het nodige aan geweld en stress meegemaakt.

In 2005 leerde zij Branimir Tudjan kennen, is nu getrouwd en hebben samen 3 kinderen.
Door hem kwam zij in aanraking met het Israëlische zelfverdedigingssysteem Krav Maga.
Samen hebben zij Safe Vrouw Seminars gegeven waarbij realistische zelfbeschermingstechnieken, tactieken en strategieën centraal staan.
Vanaf 2012 worden de Safe Vrouw Seminars door Astrid gegeven.

In Branimirs tweede boek “Krav Maga for life-een geheim recept voor een gelukkig en succesvol leven”, uitgegeven in 2010, heeft zij de illustraties gemaakt welke zijn beschilderd door een cubaanse kunstenaar.

Eind 2012 is zij met veel enthousiasme begonnen met Krav Maga 4 kids.
Ze geeft tevens privelessen weerbaarheid aan gezinnen, kinderen en vrouwen. Ook geeft zij Krav Maga en weerbaarheidstrainingen op scholen, instellingen en bso's. Voor verjaardagsfeestjes geeft zij een Krav Maga workshop thuis of op locatie een ludieke en zinvolle invulling.

terug naar Trainingen

Instructeurs/Assistenten

Astrid Tudjan

Proefles volgen ?

Om kennis te maken met Krav Maga is het mogelijk om gratis een proefles te volgen. Dit kan in Leiden bij voorkeur op woensdag van 20.00 - 21.30 uur en in Amsterdam op dinsdag van 20.15 - 21.45 uur. Draag trainingskleding en sportschoenen zonder zwarte zolen en neem wat te drinken mee. Laat hier je naam en mailadres achter en wij laten je weten wanneer je de proefles kunt volgen.

Proefles
 • Dit veld is verplicht
 • Dit veld is verplicht
 • Maak een keuze
 • Dit veld is verplicht