Branimir Tudjan.

Branimir Tudjan is geboren in 1965 in Zagreb (Kroatië, voormalig Joegoslavië). Zijn vechtsport carrière begon op 8 jarige leeftijd met Karate. Als tiener beoefende hij Wing Chun, Tae Kwon Do en Westers boksen. Na zijn verplichte dienstperiode onder andere als combat medic bij de Luchtmacht vertrekt Branimir in 1987 naar Israël om te werken als journalist. Hier komt hij voor het eerst in aanraking met het Israëlische zelfverdedigingssysteem Krav Maga, terwijl hij karate lessen geeft aan kinderen op de Kibboets.

Een van de hoogtepunten van zijn verblijf in Israël was een interview met Shlomo Gazit, voormalig hoofd van de Israëlsiche militaire inlichtingendienst AMAN (Agaf ah Modiin). Gazit en een aantal onderzoekers van het "Jaffe Center for Strategic Studies" in Tel Aviv, leerden hem veel over de modus operandi, de motieven en de structuren van terroristische groeperingen.

Een aantal jaar later werd Branimir persoonlijk uitgenodigd door Haim Eliyahu, de toenmalige politie attaché van de Israëlische ambassade in Den Haag, om een bezoek te brengen aan het operationele team van de anti-drugs en criminele inlichtingendienst van de politie van Jeruzalem. Hier leerde hij veel op het gebied van informatie inwinning en hun aanpak en bestrijding van drugscriminaliteit en de georganiseerde misdaad.

In 1997 ronde Branimir in Israël een opleiding Team Leider VIP bescherming af. Deze opleiding werd gegeven door voormalige en actieve leden van Israëlische anti-terreur units. De opleiding had tot doel om de deelnemers de middelen te leren om om te gaan en zich te verdedigen tegen verschillende soorten aanvallen, zowel terroristisch als andersoortig.

Na zijn verhuizing naar Nederland introduceerde hij als officiële vertegenwoordiger van de Israeli Krav Maga Associaton (IKMA) Krav Maga en het Japanse Takeda-ryu Aikido in Nederland. Hij introduceerde ook rond deze tijd Krav Maga in zijn geboorteland Kroatië.

In Nederland heeft Branimir meer dan 13 jaar als politieagent gewerkt. Vanuit dit werk heeft hij politiedepartementen over de hele wereld bezocht zoals de NYPD, ESPD, de Israëlische Nationale Politie, de Franse GIGN enzovoorts.

Branimir diende ook als shift supervisor van het Surveillance Detection Team of the Security Office( Diplomatic Security Service (DSS) van de United States Embassy in Den Haag. Voor dit team ontwikkelde hij diverse handleidingen en gaf les in verschillende drills en oefeningen voor het herkennen en omgaan met terroristische zelfmoord aanslagplegers. Hij instrueerde rondom gevorderde praktische observatie en observatie detectie technieken. Tevens legde hij de modus operandi (werkwijze) uit van terroristische groeperingen.

Branimir heeft les gegeven in Krav Maga, PATS (psychology, attributes, tactics and skill) en zijn eigen MOSS (Multiple Oponent Survival System) aan leden van het politieapparaat, het leger, beveiligers en burgers in Nederland en wereldwijd. Hij heeft daarnaast ook gewerkt met de belangrijkste Israëlische particuliere security bedrijven en experts.

Door de jaren heen heeft hij de kans gehad om met de belangrijkste "reality based" trainers ter wereld te kunnen werken en trainen. Trainers met wie hij gewerkt heeft zijn onder anderen Rob Redenbach (voormalig instructeur van het persoonsbeveiliging team van Nelson Mandela en bedenker van PATS), Haim Gidon (hoofd van de Israeli Krav Maga Association), Itay Gil (Israëlische top counter-terrorisme en Krav Maga expert) en Lee Morrison (close combat expert uit Engeland).

Daarnaast heeft hij het voorrecht gehad om getraind te worden in Russisch Sambo door een van de beste Sambo instructeurs ter wereld, Igor Yakimov.

Branimir is schrijver en co-producent van inmiddels 5 bestselling zelfverdedigings DVD's namelijk "One against many - Moss - Multiple Opponent Survival System" en "Street Krav Maga I" en  "Street Krav Maga II" (bestaat uit 3 DVD's).
Alle DVD's zijn uitgegeven door 's werelds bekendste martial arts boeken en DVD uitgeverij Paladin Press (Boulder, Colorado, USA).

Branimir's eerste boek "Leef Safe - voel je veilig in iedere situatie" is uitgegeven in 2009 in Nederland en was vrij snel een bestseller. Het boek is in 2011 vertaald en uitgegeven door de grootste uitgever in Kroatië.

Zijn tweede boek "Krav Maga for Life- een geheim recept voor een gelukkig en succesvol leven" is in juli 2010 uitgegeven door Aspekt Uitgeverij en is in mei 2012 ook uitgegeven in Kroatië.

In de loop der jaren zijn er interviews afgenomen door verschillende Nederlandse, Kroatische en Belgische media. Deze interviews waren voor live TV programma's, TV Nieuws shows, kranten en radioprogramma's, tijdschriften en het internet.

Branimir is de grondlegger van het MOSS systeem. Dit praktische "reality based" zelfverdedigingssysteem is geïnspireerd op  PATS, Krav Maga en zijn zelf ondervonden gewelddadige straatconfrontaties en ervaringen.

Proefles volgen ?

Om kennis te maken met Krav Maga is het mogelijk om gratis een proefles te volgen. Dit kan in Leiden bij voorkeur op woensdag van 20.00 - 21.30 uur en in Amsterdam op dinsdag van 20.15 - 21.45 uur. Draag trainingskleding en sportschoenen zonder zwarte zolen en neem wat te drinken mee. Laat hier je naam en mailadres achter en wij laten je weten wanneer je de proefles kunt volgen.

Proefles
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
  • Maak een keuze
  • Dit veld is verplicht