Wat is Krav Maga.

Krav Maga (vert.: contactgevecht), het befaamde Israelische systeem van de ongewapende strijd, was nog tot relatief kort geleden een geheime zelfverdedigingsmethode, slechts voorbehouden aan veiligheidsagenten van Mossad, Shabak, Aman en leden van elite eenheden in het Israelische leger (Sayeret Mat’kal, Flotila 13).

Dit unieke zelfverdedigingssysteem is ontwikkeld door de grootmeester Imi Lichtenfeld. Deze man was de top instruc-teur van het man tot man gevecht in het Israelische leger.
    
Het systeem is overgenomen door het leger, de nationale politie en de veiligheidsdiensten, als de officiële methode van zelfverdediging en het ongewapende gevecht. Het heeft de laatste jaren de erkening gekregen van deze eeuw, dat getest en ontwikkeld is in en door de oorlog.
Het is een moderne en praktische zelfverdediging en zeer effectief in het man tot man gevecht. Imi Lichtenfeld heeft de instinctieve menselijke reacties (onder stress) bij verschillende aanvalsvormen geanalyseerd en onderzocht.

Op basis van de resultaten van dit onderzoek heeft Imi de technieken van Krav Maga gecreëerd. De Krav Maga technieken zijn effectief, eenvoudig en makkelijk om te leren. Ze kunnen worden toegepast onder extreme stress situaties door zowel mannen, vrouwen of zelfs kinderen, ongeacht hun lichamelijke conditie, kracht of leeftijd. Krav Maga is geen competitie sport, mix fight, Thai boxing of zogenaamde ultimate fight, toch kunnen de bepaalde elementen van de genoemde disciplines herkend worden in het technische repertoire van het Krav Maga systeem. Het systeem kent geen regels. In de strijd om je leven is alles toegestaan om te overleven. In het systeem worden vaak aanvallen toegepast op een aanvallers kruis, zijn ogen of zijn strot.

Ook bijten wordt gebruikt evenals alledaagse goederen die iemand bij zich draagt zoals sleutels, aansteker, pen enz. Krav Maga wordt in het algemeen verdeeld in twee aspecten: zelfverdediging tegen onverwachte gewapende en ongewapende aanvallen zoals bijv. verdediging tegen verschillende soorten wurggrepen, overpakkingen (statisch en dynamisch), stoten, trappen, aanvallen en mobiliseren op de grond, mes-, stok- en vuurwapenaanvallen, gijzelingssituaties enz, enz. Gevechtstraining: full contact sparring met en zonder bescherming, waarbij men gebruik maakt van grond technieken, verwurgingen, stoten (slaan met open hand), trappen enz. Stress conditionering, uithoudings- mentaliteits- en incasseringstraining, messengevecht enz.

Omdat de technieken van Krav Maga eenvoudig en praktijkgericht zijn, is het systeem op dit moment zeer populair bij de ordehandhavende instanties over de gehele wereld. Krav Maga wordt beoefend en onderwezen bij o.a. FBI, DEA, verschillende SWAT teams, militaire speciale operatie eenheden, GIGN (Franse anti-terreur commando), en meer dan honderd reguliere politie korpsen in de Verenigde Staten.

terug naar Over Krav Maga

Proefles volgen ?

Om kennis te maken met Krav Maga is het mogelijk om gratis een proefles te volgen. Dit kan in Leiden bij voorkeur op woensdag van 20.00 - 21.30 uur en in Amsterdam op dinsdag van 20.15 - 21.45 uur. Draag trainingskleding en sportschoenen zonder zwarte zolen en neem wat te drinken mee. Laat hier je naam en mailadres achter en wij laten je weten wanneer je de proefles kunt volgen.

Proefles
  • Dit veld is verplicht
  • Dit veld is verplicht
  • Maak een keuze
  • Dit veld is verplicht