Krav Maga Nederland Training

Verslag Seminar 19 en 20 oktober in Berlijn, Duitsland

Afgelopen weekend hebben we een zeer geslaagd seminar in Berlijn gegeven bij onze vrienden van de Krav Group. 
Ons lid Kees de Jong is mee gereisd en heeft er het volgende verslag over geschreven. Bedankt Kees en alle andere deelnemers en natuurlijk dank aan de Krav Group Berlin. 

Verslag seminar door Kees de Jong:

Toen Branimir een week voor de zomer stop zei dat er in Duitsland een paar krav maga seminars gehouden zouden worden wist ik nog niet zeker of ik mee wilde doen. Maar de combinatie van een leuke reis en een uitgebreide training spraken mij na verloop van tijd steeds meer aan. Anderhalve maand later stonden we dan in Berlijn met zo’n 35 man.

Na de warming up begonnen we met bokstechnieken in een grote sportzaal. Dit bestond onder andere uit drills om van een verdedigingspositie naar een aanval over te gaan, sparren en combo’s. Na de middag vertrokken we naar een dichtstbijzijnde boksschool waar we verder gingen trainen. Hier gingen we worstel technieken oefenen en low-kicks. Ikzelf doe krav maga nu ongeveer twee maanden en deze eerste seminar dag was een goede basis samenvatting van mijn training van de afgelopen tijd. Het was erg leerzaam en ik begin langzaamaan het gevoel er meer in te krijgen.

Op de tweede dag begonnen we in een garage van een kantoorgebouw. Enkele mensen hadden nog last van de low-kicks van de vorige dag maar deden net zo hard mee met de warming up die vooral uit rennen bestond door de garage. We deden daarna een aantal drills. De meest bijzondere was de training met een auto. De drills maakte ons beter bekend met een bedreigende situatie binnen en buiten de auto. Dit wisselde we af met onder andere verdediging drills tegen de muur, op de grond of sparren met worstel technieken. We werden goed bekend met het harde beton Later gingen we nog drills doen in het trappenhuis en in de liften van het gebouw.

Al met al ben ik erg enthousiast over de seminar. De trainingen waren erg leerzaam en stemde goed op elkaar af. En ook al kende ik de meeste mensen nog niet, er was geen hoge sociale drempel. Na deze twee dagen heb ik veel interessante mensen mogen leren kennen en ik zie ze hopelijk in de toekomst snel weer. Bedankt iedereen!

 

Archief