Krav Maga Nederland Training

Leef Safe

Zinloos geweld, terroristische dreiging, verschillende vormen van criminaliteit en de daarmee gepaard gaande onzekerheids- en angstgevoelens vormen helaas een vaste component van het leven in onze moderne maatschappij.

Iedereen wil zich veilig voelen. De meeste burgers gaan er vanuit dat de overheid en haar diensten de zorg en verantwoordelijkheid dragen voor het waarborgen van de persoonlijke veiligheid van ons allemaal. Helaas is dat geen realistische verwachting. Geen enkele overheid ter wereld kan haar burgers zulke garanties geven, ook de Nederlandse niet.

Het positieve nieuws: u kunt zelf uw persoonlijke veiligheid optimaliseren en daardoor angst en onzekerheid wegnemen. Het resultaat? Een bewuster, productiever en aangenamer leven.

Dit is de doelstelling en het thema van dit unieke en originele boek. Voor de eerste keer worden actuele onderwerpen op een praktische, makkelijk leesbare en realistische wijze toegelicht door een veiligheidsdeskundige die vertrouwd is met de Nederlandse situatie. Komen o.a. aan bod: omgaan met zinloos geweld, herkennen en voorkomen van een terroristische (zelf)moordaanslag, gezinsveiligheid, anti-stalking, veiligheid voor senioren, agressie in het verkeer, veilig reizen, hoe voorkom je pesten op school en werk, enz...

Dit boek biedt zo iedere lezer de mogelijkheid om zijn eigen persoonlijke veiligheid te verbeteren en te waarborgen. Immers: LEEF SAFE begint bij jezelf.

Branimir Tudjan heeft in zijn carrière als politieman, journalist en operationele veiligheidsspecialist zijn ervaring opgedaan in Nederland en in ‘s werelds meest risicovolle gebieden. Tevens heeft Branimir specifieke veiligheidscursussen kunnen volgen in o.a. Israël, Australië en de VS. Zijn bijzondere kennis en ervaring wil hij graag delen. Door dit bijzondere boek biedt hij de lezer een unieke kans om meer te leren over veilig leven.

Het boek is bij diverse boekhandels en online te koop:

Van Stockum

Bol.com

Managementboek

 

 

Recenties

Nu.nl

"Leef Safe is het lezen meer dan waard. Je merkt aan alles dat Branimir Tudjan een man is van de praktijk met veel ervaring. Het is vooral zo goed omdat er ook oplossingen in staan voor alledaagse ongemakkelijke situaties. Je zit namelijk gelukkig niet elke dag bij een terroristische aanslag. Maar ruzie met een boze verkeersdeelnemer hebben we allemaal wel eens.
Tudjan laat zien dat je dat met humor op een goede manier kunt oplossen. En...dat werkt, heb ik gemerkt!"
5 mei, Sjors Fröhlich, voormalige Nederlandse radio- en televisiepresentator

Een boek voor iedereen! Ik zou hier een lang en mooi verhaal kunnen schrijven om Leef safe te promoten. Ik zou de auteur - mijn goede vriend Branimir Tudjan - kunnen ophemelen en promoten. Ik zou kunnen vertellen hoe pakkend en mooi de lay out is. Ik zou kunnen vertellen dat alles wat in het boek staat waar is en gebasseerd op bloed, zweet en reizen van de auteur. Ik zou kunnen vertellen dat Branimir Tudjan alles wat in het boek staat zelf heeft ervaren en alles in de praktijk kan laten zien. Ik zou zelfs zover durven gaan om te zeggen dat dit het eerste volledige no-bullshit boek op de Nederlandse markt is v.w.b. echte Weerbaarheid. Maar ach, wie zou mij geloven? Daarom laat ik het hier maar bij en wil alleen nog kwijt: dit boek is een must voor iedere geweldsprofessional...maar ook voor iedere burger, ambulance broeder, treinconducteur enz. Als je je eigen veiligheid en die van anderen serieus neemt staat dit boek morgen in je boekenkast!!
Drs. Erik Hein Bewegingswetenschapper/Epidemioloog IBT docent Regio Politie Utrecht

Je kent mij denk ik niet meer, maar ooit volgde ik een "tweedaagse" bij jou ter introductie van Krav Maga in Nederland en dat is zeker meer dan 10 jaar geleden. In die 10 jaar of meer is er toch nogal wat in de trainingsmogelijkheden in ons land verder ontwikkeld, werden er "nieuwe" mogelijkheden geintroduceerd. Reality Fighting werd dan veelal als naamgeving gebruikt. Cursussen op het gebied van weerbaarheid en veilgheid op allerlei gebied werden opgezet. Toch bleef goede inside informatie voor het grotere publiek over veiligheid in het dagelijkse doen en laten van ons leven onderbelicht. Er verschenen nauwelijks publicaties die in mijn ogen de moeite waard bleken. Ooit ( 1983) schreef ik het boek: Vecht Terug - Taktieken bij Zelfverweer dat met 5000 exemplaren verkoop en tevens een leesbare mogelijkheid via 80 Openbare Bibliotheken, toen een kleine bestseller was. We zijn nu 26 jaar later en in de "kern" van waar het om gaat bij weerbaarheid en veiligheid is er niet zo heel veel veranderd. Wel in de omvang van vele vormen van geweld die thans in onze samenleving voorkomen en zeker ook in de mogelijkheden om juist die antwoorden te vinden en maatregelen te treffen om een stuk veilger door het leven te kunnen gaan. Jouw boek zie ik dan ineens in de winkel liggen en ik denk "zou er dan eindelijk weer eens iets geproduceerd zijn dat hout snijdt......."? De verpakking van het boek is in ieder geval sprekend en heel suggestief. Blader ik relaxed door de inhoud dan zie ik goed fotowerk, sprekende koppen en belangrijke tekstuitsneden als " eyectachers". Alleen al daarom had het boek met te pakken. Thuis ben ik gaan lezen en heb me verbaasd over het ogenschijnlijke gemak waarmee je in een pakkend verhaal telkens weer de essenties naar voren laat komen en die dan puntsgewijs in de vorm van een serie inzichten met afbeelding erboven naar voren laat komen. Dat geheel per onderwerp ingedeeld geeft snelle bruikbare informatie die niet moeilijk eigen te maken is. Hoe je het geheel hebt samengesteld en in je boek naar voren brengt kan ik zeer waarderen. Het is geen tweedehands "fake" maar informatie vanuit dat wat je hebt getraind, ondergaan, meegemaakt, doorleeft en nu doorgeeft als bijdrage aan en in de hoop op een veiliger wereld. Het leven ten volle leven in liefde en in veiligheid is wat dagelijks voor iedereen zou moeten kunnen. Onze samenleving heeft echter tal van schaduwzijden waarin elementen actief zijn waar we eigenlijk niets mee te maken willen hebben, maar waarmee we wel degelijk direct geconfronteerd kunnen worden. Jouw boek geeft een stevige bijdrage aan hoe wij zelf vooraf al onze alertheid kunnen vergroten en maatregelen kunnen nemen om onszelf en onze geliefden beter te kunnen beschermen. Kortom een belangrijk boek dat ik iedereen van harte kan aanbevelen.
16 apr 2009, Hans Hesselmann, Action Kenpo Karate Utrecht, auteur van het boek Vecht Terug - Taktieken bij Zelfverweer

Je hebt zeker een mooi boek gemaakt. Lijkt mij trouwens ook een goed studieboek. Ben met name te spreken over de tactiek te de-escaleren. Maar dat is wellicht ook om mijn pacifistische instelling. Niet onterecht trouwens dat actie nemen een volgende stap kan zijn. Denk wel dat er vaak sprake kan zijn van een minder radicale keuze. Wanneer het om vechten of blijven leven gaat is het niet zo moeilijk. Maar vechten of van je geld beroofd worden is toch een heel andere beslissing, waarbij de tweede optie wellicht niet zo slecht is.
Je lijkt me een goed mens. Je komt in je boek in iedere geval heel geïnspireerd over, ook voor veel anderen. Gefeliciteerd daarmee.
11 mei, Evert-Jan Velzing

Vanochtend je boek uitgelezen! Vooral het laatste stuk over het leven vond ik inspirerend. Vechtsport als metafoor/parallel van het echte leven vind ik zelf ook fascinerend, het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je persoonlijkheid komt tijdens trainingen heel duidelijk naar voren, mits je dat onder ogen wilt en durft te zien.
Nogmaals, ik ben aangenaam verrast door deze persoonlijke touch!
22 mei, Kevin Kwee, Weerbaarheid en zelfverdedigingtrainer

Je hebt een geweldig boek geschreven, waaruit niet alleen je deskundigheid maar ook je menselijkheid blijkt.
7 april, Gijsbert Paalman, Interim manager
 

Branimir Tudjan Leef Safe Krav Maga